In memoriam Mart Luuri

In memoriam
Mart Luuri
07.10.1951 – 11.04.2019

Teatame kurbusega, et lahkunud on Eesti Sisearhitektide Liidu pikaaegne liige Mart Luuri.

Mart Luuri sündis Virumaal, seal lõpetas ta ka 1970. aastal Kunda Keskkooli. 1971. aastal astus ta Eesti NSV Riiklikku Kunstiinstituuti ruumi- ja mööblikujunduse erialale, mille ta lõpetas 1976. aastal. ERKI ajal paistis silma kui hea käega joonistaja ja peene proportsioonitajuga tudeng.
Instituudi lõpetamise järel suunati Mart Luuri tööle ENSV Kunstifondi Tallinna Kunstitoodete Kombinaadi ARS kujundustööde ateljeesse, kus ta tegi lisaks näitusekujundustele ka palju tarbegraafikat. Mart Luuri töötas ARSis kuni selle sulgemiseni 1992. aastal, seejärel tegutses ta edasi vabakutselisena.
Ta oli CAF (Citius Altius Fortius) klubi liige. Üheksakümnendatel, ajal mil loodi palju uusi ettevõtteid, tegi ta lisaks sisekujundusele ka hulgaliselt firmasümboolikat.
Mart Luuri oli alati sõbralik ja naerusuine seltskonnahing, samas tundlik inimene.

Avaldame sügavat kaastunnet lähedastele!

Mart Luuri ärasaatmine toimub laupäeval, 20. aprillil Rakveres, Kunderi 6.

Eesti Sisearhitektide Liit

X